PROČ VÁM NEFUNGUJÍ BEZKONTAKTNÍ PLATBY KARTOU
17. 09. 2019

PROČ VÁM NEFUNGUJÍ BEZKONTAKTNÍ PLATBY KARTOU

Tento týden mám pro vás jen krátký, zato ryze praktický a aktuální článek. Od soboty 14. září se vám možná občas stává, že nejde zaplatit drobné částky kartou bezkontaktně. Celá situace souvisí s novou regulí Evropské unie, která má za cíl zajistit ještě vyšší bezpečnost plateb než dřív a přináší i jednu příjemnou novinku co se týče uživatelského komfortu placení na internetu.

O tom ale až za chvíli. Pokud se vám tak nyní nedaří zaplatit na poprvé, stačí na to jít "po staru", tedy vložit kartu do terminálu a zadat PIN. Možná se ptáte, proč se to děje? Jednoduše proto, že dodavatel platebního terminálu do podniku zaspal a neaktualizoval jeho software zavčasu. Na tom už ale jistě pracuje a tak by tato přechodná situace měla trvat jen několik týdnů.

Pokud platíte pomocí služeb jako Apple Pay nebo Google Pay, čili kartou v mobilu nebo hodinkách, tak vás se tyto nepříjemnosti netýkají - tento systém placení je už plně v souladu s platnou legislativou a funguje bez potíží.

A jaká je ta příjemná novinka? Od listopadu letošního roku už nebude třeba při autorizaci platby kartou na internetu přepisovat ověřovací kódy z SMS zprávy, ale bude možné potvrdit transakci přes mobilní aplikaci dané banky na jedno kliknutí. Alespoň pokud to bude fungovat tak, jako například už dnes u ČSOB a její aplikace Smart klíč.

Marek Odehnal, MBA
Autor: Marek Odehnal, MBA

Měníme styl investování v Česku! Naší misí je všeobecné nahrazení přístupu, kdy vám finanční poradci, bankéři nebo prodejci různých dluhopisů či zlata jen udávají svoje "zboží" za provizi. Svou vizi naplňujeme díky transparentnímu modelu přímého honoráře od klienta za expertizu, skutečné poradenství a nezávislý přístup.

Jak je běžné například u advokátů a jak je běžné u investičního poradenství v USA, Velké Británii nebo Švýcarsku. Poradenství jako řemeslo, ne obchod. Svou odbornost stavíme i na maximální specializaci a fokusu - řešíme s klienty pouze a jen investice.

V neposlední řadě je to pak osobní investiční příklad zakladatele firmy Marka Odehnala, který je sám úspěšných investorem-rentiérem a nebojí se o toto know-how a zkušenosti podělit se svými klienty.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

"JAK INVESTUJÍ SVĚTOVÍ MILIARDÁŘI?"

zpracováním osobních údajů