Jak je důležitý osobní příklad v investování
22. 08. 2023

Jak je důležitý osobní příklad v investování

Osobní příklad je klíčovým faktorem při investování. Jako profesionání investiční poradce na úvodních schůzkách s potenciálními investory vždy zdůrazňuji, jak je důležité, že sám investuju do stejných typů investic, které doporučuji i svým klientům. Jdu tak s "kůží na trh" a získávám si jejich plnou důvěru v to, že je to nejlepší řešení na trhu.

Jako dlouhodobý dynamický investor se zaměřuju výhradně na investice do akcií přes široce diverzifikované ETF fondy a bytů na pronájem. To je můj osobní přístup, který mi umožňuje dosahovat výborných předpokladů pro mou vlastní budoucí rentu.

Nicméně, konzervativní klienti mají v portfoliu i dluhopisy, bankovní vklady a nemovitostní fondy. Je důležité si uvědomit, že rozdíl v portfoliu je způsoben odlišnými cíli mě osobně jako investora, nikoliv tím, že by dluhopisy, hotovost a nemovitostní fondy byly špatné investice.

 

Proč je osobní příklad důležitý?

Osobní příklad je důležitý, protože ukazuje, že nejenom podle svých znalostí radím, ale taky sám jednám. Investuji do stejných investic, které doporučuji svým klientům, a to je silným důkazem nejen mé odbornosti, ale i morální kredibility. Když klient vidí, že já sám věřím v danou investici a jsem ochoten na ni vsadit své vlastní peníze, získává v ní automaticky důvěru a pocit bezpečí.

 

Jaký je můj přístup k investování?

Jako dlouhodobý dynamický investor preferuji akcie a nemovitosti. Tyto investice mi umožňují dosahovat vysokých výnosů a dlouhodobý růst majetku, byť s dočasnou vysokou kolísavostí hodnoty. Přesto, každý investor je jedinečný a má odlišné cíle a preference.

Konzervativní klienti si často přejí mít ve svém portfoliu i dluhopisy a nemovitostní fondy, které nabízejí stabilní rozumné výnosy a nižší kolísavost. Je důležité respektovat tyto rozdílné potřeby a přizpůsobit investiční strategii každému klientovi individuálně.

 

Jak můžu pomoci?

Jsem privátní investiční poradce s dlouholetými zkušenostmi a odborností v oblasti investování. Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, neváhejte se se mnou spojit prostřednictvím kontaktů na mém webu. Rád vám pomohu sestavit optimální investiční strategii a dosáhnout vašich finančních cílů.

Marek Odehnal, MBA
Autor: Marek Odehnal, MBA

Měníme styl investování v Česku! Naší misí je všeobecné nahrazení přístupu, kdy vám finanční poradci, bankéři nebo prodejci různých dluhopisů či zlata jen udávají svoje "zboží" za provizi. Svou vizi naplňujeme díky transparentnímu modelu přímého honoráře od klienta za expertizu, skutečné poradenství a nezávislý přístup.

Jak je běžné například u advokátů a jak je běžné u investičního poradenství v USA, Velké Británii nebo Švýcarsku. Poradenství jako řemeslo, ne obchod. Svou odbornost stavíme i na maximální specializaci a fokusu - řešíme s klienty pouze a jen investice.

V neposlední řadě je to pak osobní investiční příklad zakladatele firmy Marka Odehnala, který je sám úspěšných investorem-rentiérem a nebojí se o toto know-how a zkušenosti podělit se svými klienty.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

"JAK INVESTUJÍ SVĚTOVÍ MILIARDÁŘI?"

zpracováním osobních údajů