Rizika nemovitostí proti akciím
16. 08. 2023

Rizika nemovitostí proti akciím

Diverzifikace majetku je klíčovým faktorem při rozhodování o investicích. V tomto článku se zaměříme na rizika spojená s investicemi do nemovitostí a akcií. Zjistěte, proč je důležité rozložit své investice mezi tisíce firem, jaký vliv mají měny a politika na vaše investice a proč je rychlá dostupnost peněz důležitá při investování do akcií.

 

Diverzifikace majetku po celém světě

Investování do nemovitostí je často spojeno s koncentrací majetku na jednom místě. I když se jedná o stabilní investici, existuje riziko, že hodnota nemovitosti se může snížit v důsledku změn na trhu nebo ekonomického prostředí. Na druhou stranu, investování do akcií umožňuje rozložit riziko mezi tisíce firem po celém světě. Tímto způsobem snižujete vliv jedné konkrétní investice na váš celkový majetek.

 

Umístění do dolaru a eura

Při investování do nemovitostí je váš majetek vázán na místní měnu. Pokud dojde k oslabení měny, může to mít negativní dopad na hodnotu vašeho majetku. Naopak, investování do akcií v různých měnách, jako jsou dolar a euro, vám umožňuje využít výhod stability těchto měn a snížit tak riziko spojené s jednou konkrétní, malou lokální měnou.

 

Rychlá dostupnost peněz v případě akcií

Jednou z hlavních výhod investování do akcií je rychlá dostupnost peněz. Pokud potřebujete likviditu, můžete své akcie snadno prodat a získat peníze během několika dní. Naopak, prodej nemovitosti může trvat mnohem déle a vyžaduje čas a úsilí. Rychlá dostupnost peněz je důležitá zejména pro majitele firem a obecně podnikatele, kteří někdy můžou potřebovat nové zdroje pro své podnikání.

 

Rizika měnová a politická

Při investování do nemovitostí je důležité zohlednit rizika spojená s měnami a politikou. Změny měnových kurzů mohou ovlivnit hodnotu vašeho majetku a politická nestabilita může mít negativní dopad na trh nemovitostí. Naopak, investování do akcií umožňuje snížit riziko spojené s jednou konkrétní měnou a politickým prostředím, protože rozložíte své investice mezi tisíce firem po celém světě.

 

Pokud jste majitel firmy a hledáte způsob, jak diverzifikovat svůj majetek a snížit rizika spojená s investicemi, doporučuji vám rozložit své investice do širokých akciových indexů místo nákupů dalších a dalších nemovitostí.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Marek Odehnal, MBA
Autor: Marek Odehnal, MBA

Měníme styl investování v Česku! Naší misí je všeobecné nahrazení přístupu, kdy vám finanční poradci, bankéři nebo prodejci různých dluhopisů či zlata jen udávají svoje "zboží" za provizi. Svou vizi naplňujeme díky transparentnímu modelu přímého honoráře od klienta za expertizu, skutečné poradenství a nezávislý přístup.

Jak je běžné například u advokátů a jak je běžné u investičního poradenství v USA, Velké Británii nebo Švýcarsku. Poradenství jako řemeslo, ne obchod. Svou odbornost stavíme i na maximální specializaci a fokusu - řešíme s klienty pouze a jen investice.

V neposlední řadě je to pak osobní investiční příklad zakladatele firmy Marka Odehnala, který je sám úspěšných investorem-rentiérem a nebojí se o toto know-how a zkušenosti podělit se svými klienty.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

"JAK INVESTUJÍ SVĚTOVÍ MILIARDÁŘI?"

zpracováním osobních údajů