5 důvodů, proč manažeři nemůžou zanedbávat správu svých investic
02. 08. 2023

5 důvodů, proč manažeři nemůžou zanedbávat správu svých investic

Jako privátní investiční poradce se setkávám s mnoha manažery, kteří se věnují své práci s velkým nasazením a vášní. Bohužel však často zanedbávají správu svých investic, což může mít negativní dopad na jejich finanční situaci. V následujících bodech vám představím 5 důvodů, proč je důležité věnovat pozornost správě investic.

 

1. Dlouhodobý růst a čerpání renty

Jedním z hlavních důvodů, proč by manažeři neměli zanedbávat správu svých investic, je možnost dosažení dlouhodobého růstu a čerpání renty. Investování do světových akcií je jednou z nejlepších cest k dosažení dlouhodobého finančního cíle. Světové akcie mají potenciál generovat vysoké výnosy a přinést tak manažerům finanční stabilitu a prosperitu.

 

2. Výhody ETF fondů

Při správě investic manažeři by měli využívat ETF fondy jako investiční nástroj. ETF fondy jsou efektivní a transparentní způsob, jak investovat do světových akcií. Díky nim mohou manažeři snadno diverzifikovat svoje portfolio a minimalizovat rizika spojená s investováním. ETF fondy jsou také levnější než aktivně spravované fondy, což znamená nižší náklady a vyšší výnosy pro klienty.

 

3. Diverzifikace a minimalizace rizik

Diverzifikace je klíčovým faktorem pro úspěšnou správu investic. Manažeři by měli rozložit svá investiční aktiva do různých tříd a regionů, aby minimalizovali rizika spojená s jednotlivými investicemi. Správná diverzifikace pomáhá chránit investice manažerů před výkyvy na trhu a zajišťuje stabilní a dlouhodobý růst.

 

4. Využití profesionálního poradenství

Manažeři by měli využívat profesionálního poradenství při správě svých investic. Kvalifikovaní investiční poradci mají odborné znalosti a zkušenosti, které mohou pomoci manažerům dosáhnout plánovaných výsledků. Spolupráce s investičním poradcem umožňuje manažerům soustředit se na svou práci a zároveň mít jistotu, že jejich investice jsou v dobrých rukou.

 

5. Zajištění finanční stability

Posledním, ale zdaleka nejméně důležitým důvodem, proč manažeři nemohou zanedbávat správu svých investic, je zajištění finanční stability. Správná správa investic umožňuje manažerům budovat finanční rezervy a zajistit si tak bezpečnou budoucnost. Investice do světových akcií a využití ETF fondů jsou zkrátka opravdu klíčové prvky pro dosažení finanční stability a nezávislosti.

Marek Odehnal, MBA
Autor: Marek Odehnal, MBA

Měníme styl investování v Česku! Naší misí je všeobecné nahrazení přístupu, kdy vám finanční poradci, bankéři nebo prodejci různých dluhopisů či zlata jen udávají svoje "zboží" za provizi. Svou vizi naplňujeme díky transparentnímu modelu přímého honoráře od klienta za expertizu, skutečné poradenství a nezávislý přístup.

Jak je běžné například u advokátů a jak je běžné u investičního poradenství v USA, Velké Británii nebo Švýcarsku. Poradenství jako řemeslo, ne obchod. Svou odbornost stavíme i na maximální specializaci a fokusu - řešíme s klienty pouze a jen investice.

V neposlední řadě je to pak osobní investiční příklad zakladatele firmy Marka Odehnala, který je sám úspěšných investorem-rentiérem a nebojí se o toto know-how a zkušenosti podělit se svými klienty.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

"JAK INVESTUJÍ SVĚTOVÍ MILIARDÁŘI?"

zpracováním osobních údajů